İstanbul Bakırköy Psikolog
İstanbul Bakırköy psikolojik destek, hayatta biriktirdiğiniz ve sıklıkla karşılaştığınız sorunları çözebilecek, yetkin beceri ve tecrübeye sahip uzmanların sağladığı bir psikolojik danışma sürecidir.
İstanbul’un yoğun hareketli hayatı bazen bireylerin üzerinde yıpranmalara neden olmaktadır. Bu psikolojik buhran durumunu beraber iş birliği içinde halledebilmemiz mümkün. Psikolojik olarak destek hem önleyici hem de iyileştiricidir.
İstanbul Bakırköy 'de Psikolog yardımı almak ruh sağlığı sorunlarının oluşmasını azalttığı için önleyicidir.
Kriz durumlarının şok edici etkisinden dolayı ortaya çıkabilecek ruhsal sorunların üstesinden gelinmesine ve bunlarla baş edilmesine yardımcı olduğu için iyileştiricidir.
Bireylerin psikolojik problemler yaşaması noktasında önleyici, kriz anlarında ve psikolojik sorunlarda iyileştirici rol oynar. Psikolojik müdehale bireyin zorlu yaşam şartları karşısında dayanıklılığın oluşturulmasına katkıda bulunur.
İstanbul Bakırköy Psikolog ve psikolojik destek süreci, bireylerin kendileri hakkında daha fazla şey öğrenmelerini ve kendileriyle daha barışçıl yaşamalarını sağlayan bir düzen kurmayı amaçlamaktadır.
Bu süreç zamanla evrilir ve insanların diğer aile ve topluluk üyeleriyle bağlantı kurmasına veya kişisel zorluklarla veya sorunlarla daha etkili bir şekilde başa çıkmaları sıkıntılarını ve acılarını azaltmada büyük faydalar sağlayabilir.
İstanbul 'da Bakırköy 'de aldığınız Psikolog desteği sayesinde;
Depresyon
Sürekli üzüntü ve hayata karşı ilgi, motivasyon eksikliğine neden olan bir duygu durum bozukluğudur. Bu hastalığa sahip kişilerin duygu, düşünce ve davranışları etkilenir ve bunun sonucunda çeşitli duygusal veya fiziksel problemlere yol açabilir. Bu bireyler günlük yaşam faaliyetlerini gerçekleştirmek istemezler hatta hayatın yaşamaya değer olmadığını düşünerek hiçbir şey yapmak istemeyebilirler.
Depresyon sadece bir rahatsızlık hissi veya geçici bir zayıflık duygusu değildir. Depresyon bir gecede çözülebilecek basit bir sorun değildir. Depresyon tedavi edilebilir ve tedavi gerektiren bir hastalıktır.
Kaygı Bozukluğu
Bu kişiler, günlük yaşamlarında endişeli olma hali ve günlük normal olaylara karşı korku hissederler. Öte yandan, kaygı bozukluğu olan kişilerde "sürekli ve aşırı kaygı durumları" vardır. Aşırı endişe, bireyin günlük hayatını olumsuz olarak etkileyebilir ve hatta günlük yaşam aktivitelerini sürdürmesine engel olabilir. Bu insanlar her durumda en kötü sonuçları düşünürler, her şey kendi kontrollerinin dışındadır, hiçbir olumlu taraf ya da geri dönüş olasılığı yoktur. Kontrol edilemeyen kaygı durumu hemen hemen her gün vardır, en az altı ay sürer ve gün boyu devam eder.
Kaygı bozukluklarının yaşam boyu yaygınlığı %5-6'dır. Yani her 100 kişiden 5-6'sı hayatının herhangi bir döneminde bu durumla karşılaşabilmektedir. Anksiyete yaşlı bireylerde daha sık görülmektedir.
Panik Atak / Panik Bozukluk
Aniden ve sıklıkla panik veya korku hissedilen bir anksiyete bozukluğudur. Hemen hemen herkes bazı anlarda endişeli ve panik hisseder. Bu duygu, gerilim, stres tehlike hissettiğimiz durumlara karşı olağan bir tepkidir.
Ancak panik atak bozukluğu olan insanlar için kaygı, endişe, panik ve stres duyguları sıklıkla ve sebepsiz yere ortaya çıkar. Panik bozukluk, panik ataklarla bağlantılı bir psikolojik rahatsızlıktır. Beklenmedik anda ortaya çıkan ve tekrarlayan panik ataklar, bu atakların olacağı beklentisinden kaynaklanan kaygı ve panik atak sırasında ortaya çıkan, ölme veya yaralanma, zarar göre korkusu, yaşamın doğal akışına uyum sağlamayı zorlaştırır.
Sosyal Fobi / Sosyal Kaygı
Normal günlük kişilerarası iletişim sırasında başkaları tarafından gözlemlenme veya yargılanma korkusundan kaynaklanan yoğun kaygı, korku, utanç duygularını ifade eder. Normal şartlar altında, yeni tanışılan biriyle ilk buluşma, bir seminerde konuşma yapma veya bir iş başvurusuna katılma gibi bazı sosyal durumlarda birey de gerginlik, heyecan olabilirken, sosyal fobisi olan bireylerde korku ve endişe kişinin günlük hayat rutinini bozacak şekilde sosyal ortamlardan kaçınmasına yol açar. Sosyal fobi bireyin günlük yaşamını, işini, okulunu veya diğer aktivitelerini de etkiler.
Obsesif Kompulsif Bozukluk: Obsesyon olarak adlandırılan takıntılı düşünceler ve dürtüler ile Kompulsiyon olarak adlandırılan tekrarlayıcı eylemlerden ve zihinsel davranışlardan oluşan bir psikolojik rahatsızlıktır.
Obsesyon
Bireyin zihnine girmesini durduramadığı , düşünmekten kurtulamadığı düşünce, fikir ve dürtülerdir. Bireyin isteği dışında zihnine girerler, birey tarafından mantıksız düşünce olarak değerlendirilirler ve iç sıkıntısına ve huzursuzluğa yani kaygıya yol açarlar.
Kompulsiyon
Obsesyonların yol açtığı sıkıntılı ruh halini ve huzursuzluğu azaltmak ya da bu huzursuzluktan kurtulmak için yapılan tekrarlayıcı davranış ve psikolojik faaliyetlerdir.
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
Travmatik yaşantılar nedeniyle oluşabilen bir ruhsal hastalıktır. Travmatik yaşantılar, bir kişinin veya başkalarının hayatını ve güvenliğini tehdit eden son derece tehlikeli veya korkunç durumlardır. Bu tür durumlara örnek olarak deprem gibi doğal afetler, ciddi kazalar, savaşlar, ölümcül hastalıklar ve fiziksel veya cinsel şiddet verilebilir. Bir veya daha fazla travmatik durum nedeniyle, bir kişi mağdur olursa veya başka bir kişinin başına gelen korkunç bir olaya (örneğin ciddi bir trafik kazası) tanık olursa, travma sonrası stres bozukluğu TSSB ortaya çıkabilir.
Travmayı son derece korkunç, ürkütücü, çaresiz ve genellikle olağandışı ve beklenmedik olayların etkisi olarak adlandırıyoruz. Bir insanın hayatında acı ve kedere neden olacak birçok olay vardır, ancak her olay psikolojik travma ya neden olmaz. Patlamalar, savaşlar, doğal afetler ( deprem, yangın, sel gibi), işkence, tecavüz, kazalar ve şiddet zihinsel travmalara neden olabilir.
İstanbul Bakırköy Psikolog desteği için +90 (552) 655 70 98 iletişim numarasından İstanbul Psikolog Randevusu oluşturabilirsiniz.
Yorumlar