Öğrenme Güçlüğü Konusunda Nedir? Öğrenme Güçlüğü Nasıl Geçer? Disleksi (Okuma Güçlüğü) Nasıl Geçer?
Öğrenme Güçlüğü konusundande ilaç kullanılmaz. Fayda gösteren tedaviler danışmanlığı ve bireysel hazırlanmış eğitim programlarıdır. Bu programlar çocuğun düzeyine göre 15 danışma - 30 danışma ve 60 danışmalık programlardan oluşmaktadır. Danışmalar haftada bir gün veya iki gün ikişer saat şeklinde uygulanmaktadır. Program öncesinde gerekli testler yapılarak düzey belirlenir daha sonra program ortasında gelişim nasıl gittiği ile ilgili testler tekrarlanır son olarak program sonu test tekrar uygulanarak mevcut düzey ortaya konur. Bu sayede programın etkisi ortaya çıkarılmış olur.
Detaylı Bilgi, İletişim veya Randevu oluşturmak için Tıklayınız.
Öğrenme Güçlüğü Konusunda Etkili midir? Öğrenme Güçlüğü Konusunda Faydalı mıdır?
Öğrenme güçlüğü için bilişsel gelişim programı her birey için özel olarak planlanır. Öğrenme güçlüğü programı aile, öğretmen, psikolog ve yakın çevrenin etkileşimiyle gerçekleştirildiğinde daha etkili sonuçlar elde edilir. Bilişsel gelişim programı uygulandığında bireyin akademik hayatı sorunsuz ilerler ve sosyal hayata daha aktif katılımı sağlanır. Öğrenme güçlüğü - Disleksi tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Doğru teşhis ve tedavi ile başarı oranı yükselmektedir.
Öğrenme Güçlüğü Danışmaları Nasl İşler?
Öğrenme güçlüğü olan çocuklara yönelik bireysel programların hazırlanabilmesi için psikolog eşliğinde öncelikle aile görüşmeleri ve bazı testler yapılır. Daha sonra bir özel eğitim uzmanı ve çocuk gelişim uzmanı ile birlikte Bilişsel gelişim programı, danışma süreleri, sayıları ve içerik etkinlikleri her çocuk için ayrı bir program olacak şekilde planlanır. Daha sonra bu üç uzman birlikte koordine bir şekilde program sürecini yürütürler. Haftalık olarak aileye ve çocuğun öğretmenlerine bilgi verilir.
Öğrenme Güçlüğü Konusundande Hangi Beceriler Vardır? Bu beceriler ne işe yarar?
Öğrenme güçlüğüne yönelik bilişsel gelişim programı doğrultusunda belirlenen hedef becerilerin kazanımı amaçlanır. Bu becerileri;
Öğrenme Güçlüğü Danışmaında Neler Yapılmaktadır? Öğrenme Güçlüğü Danışmaı Nasıl Uygulanır?
Öğrenme güçlüğüne yönelik uygulanan neurosound bilişsel gelişimi programı doğrultusunda beyinde işlevselliğin artırılmasına yönelik bazen neurosound cihazı ile birlikte ve bazense sadece zihinsel becerilerin artırılmasına yönelik bilişsel etkinlikler birlikte uygulanmaktadır. Bu açıdan tek bir danışmata iki kazanım birlikte gerçekleşebilmektedir.
Neurosound Cihazı hakkında bilgi almak için Tıklayınız.
Öğrenme Güçlüğü Danışmaları Kaç Oturumdur? Bir Danışmaı Kaç Saat Sürer?
Öğrenme güçlüğü danışmaları 30 danışma ile 60 danışma arasında değişmektedir. Danışma süreleri ise bazen 1 saat bazen 2 saat sürmektedir. Bu danışma süreleri testler doğrultusunda aile, psikolog, özel eğitim uzmanı ve çocuk gelişim uzmanı ile birlikte belirlenmektedir.
Öğrenme Güçlüğü Danışmaları Ücreti Ne Kadar?
Öğrenme güçlüğü danışma ücretleri ilden ile uzmandan uzmana göre değişmektedir. Ancak genel bir ortalama verecek olursak özellikle Neurosound bilişsel gelişim programı uygun maliyeti ile de aileler tarafından en çok tercih edilen program olmaktadır. Neurosound bilişsel gelişim programı danışma ücretleri ise 650-1000TL arasında değişmektedir.
Özgül Öğrenme Güçlüğü Belirtileri Nelerdir?
Öğrenme güçlüğü, genellikle ilkokula başladıklarında, çocuğun okuma ve yazmada güçlük çekmesi ile ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluktur. Ancak okul öncesi dönemde özel öğrenme güçlüğü olan çocuklarda dil gelişimi, dikkat, motor gelişim, sosyal ve duygusal yönden bazı sorunlar yaşanmaktadır. Bu semptomların aile üyeleri ve uzmanlar tarafından doğru değerlendirilmesi tanı ve uygun tedaviye başlanması için oldukça önemlidir.
Okul öncesi dönemde öğrenme güçlüğü:
• Zaman kavramını algılamakta zorlanma ( sabah, öğlen, akşam, dün, bugün, yarın )
• Görsel – işitsel algı becerilerinde zorlanma.
• Dikkat gerektiren oyunlara karşı kayıtsız kalma ve bunlardan kaçma
• Akranlarıyla ilişki kurmada zorluk yaşama.
• Motor becerilerin gelişiminin yaşına göre geriden takip etmesi. ( düğme ilikleme, bağcık bağlama, çizim becerileri.. )
Okul döneminde öğrenme güçlüğü:
Tedavi için ilk başvuru genellikle bu dönemde olur. Aile başvurularının başlıca nedenleri; çocukların okuma yazma öğrenmede güçlük yaşamaları, konsantrasyon eksikliği, okula gitmek istememeleri ve sosyal ilişkilerde güçlük yaşamalarıdır. Bu çocuklar okul yıllarında bazı derslerde çok başarılı olmalarına rağmen bazı derslerde de zorluklarla karşılaşmışlardır. Bu durum genellikle veliler veya öğretmenler tarafından "Yapmaktan hoşlandığın şeyi yapıyor ama kendini zorlamak istemiyor zoru görünce pes ediyor " şeklinde açıklanır. Birinci sınıfta öğrencilere öğretilen okuma, dikkat ve görsel algı ile ilgili olduğu için bu çocuklar okumayı öğrenmekte güçlük çekerler ve ileri sınıflarda matematik ile ilgili sorunlar yaşamaya başlarlar.
Yorumlar