Anksiyete Bozuklukları ve OKB Tedavisinde Bilişsel Davranışçı Yaklaşımlar
Anksiyete Bozuklukları ve OKB Tedavisinde Bilişsel Davranışçı Yaklaşımlar
Değerli Ruh Sağlığı Uzmanları,
Pandemi sürecinde psikolog, psikolojik danışman, psikiyatrist ve tıp hekimlerinin gelişimlerine destek olmak, bilgilerini tazelemek amacıyla başlattığımız atölye çalışmalarına kısa bir ara verdikten sonra yeniden “ULUSLARARARSI PSİKOTERAPİ ZİRVELERİ” ile sizlerleyiz.
Ülkemizde ve ülkemiz dışından ruh sağlığı alanında önde gelen isimleri sizler için davet ederek bir program hazırladık.
Bu kapsamda 21 Ekim 2020 Çarşamba günü 22:00 ‘da Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu tarafından gerçekleşecek “Anksiyete Bozuklukları ve OKB Tedavisinde Bilişsel Davranışçı Yaklaşımlar’’ programı için kayıtlarımız programdan 1 gün önce açılacaktır. Kayıtlar kapanmadan yerinizi almayı unutmayın.
(Kontenjan 1000 kişi ile sınırlıdır, dolmadan kaydınızı yaptırmanız önerilir.)
Program giriş bilgileri aşağıdaki whatsapp ve telegram gruplarına gönderilmektedir.
Giriş bilgileri için herhangi bir grupta olmanız yeterlidir.
Okb Anksiyete Nedir?
Obsesif kompulsif bozukluk (OKB), insanları tekrarlayan düşünce ve davranışlara hapsederek sınırlayan anksiyete tipi bir bozukluktur.
Obsesif kompulsif bozukluğu (OKB) olan kişiler, kontrol edilemeyen tekrarlayan stresli düşünceler, korkular veya imajlar (takıntılı) nedeniyle huzursuz olabilirler. Bu düşüncelerin neden olduğu kaygı, bazı ritüelleri veya rutinleri (zorlantılar) acilen gerçekleştirme ihtiyacına yol açar. Ritüel, takıntılı düşünceleri önlemek veya ortadan kaldırmaktır. Ritüel, kaygıyı geçici olarak durdurur ve takıntılı düşünce yeniden ortaya çıktığında, kişi hemen ritüeli tekrarlamalıdır. Bu obsesif-kompulsif bozukluk döngüsü, bir kişinin saatlerini çalarak normal günlük aktivitelerini gerçekleştirmelerini engelleyebilir.
Obsesif kompulsif bozukluğu (OKB) olan kişiler, obsesyon ve obsesyonlarının gerçek dışı veya anlamsız olduğunu fark edebilirler ancak kendilerini durduramazlar.
Kirlilik veya kirlilik korkusu
Başkalarını incitmekten korkma
Hata yapmaktan korkma
Aşağılanma veya sosyal olarak kabul edilemez bir şekilde davranma korkusu
Kötü veya suçlu düşünmekten korkma
Düzen, simetri ve mükemmellik ihtiyacı
Aşırı şüphe ve sürekli rahatlık ihtiyacı
Sağlıkla kalın.
Yorumlar
Bu içeriğe daha önce yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun!
Yorumlar