Son olarak DM ’den bizlere iletişim numaranızı yazarsanız sizleri eğitim grubuna dahil etmiş olacağız.
Eğitim ile ilgili sertifika almak isterseniz kayıt formu doldurabilirsiniz.
Kimler Katılabilir
Psikologlar
Psikolojik Danışmanlar
Tıp Hekimleri
Aile Danışmanları
Sosyal Hizmet Uzmanları
Yukarıdaki bölümleri okuyan öğrenciler
Eğitmen / Eğitim Saatleri
Dr. Timur Harzadın
20.00– 23.30
Eğitim İçeriği
Borderline kişilik bozukluğu, alanında çalışan terapistlerin en çok karşılaşmış oldukları danışan tipidir. Uzun süreli bir tedavi süreci olan Borderline Kişilik Bozukluğunun klinik gözlemi ve terapisi ile ilgili bir bilgi kazanmaktır.
- Borderline Kişilik Bozukluğu Nedir ?
- Borderline Kişilik Bozukluğunun Özellikleri
- Borderline Kişilik Bozukluğa Klinik Bakış
- Borderline Kişilik Bozukluğu Nasıl Gelişir ?
- Borderline Kişilik Örgütlenmesinde Terapötik Yaklaşım
Sertifika talep ederler kayıt formu doldurmak için TIKLAYINIZ.
Borderline kişilik bozukluğu nedir?
Borderline kişilik bozukluğu; insanların düşünme ve algılama biçimlerinde, insanlara karşı hislerinde ve ikili ilişkilerde sorunlara neden olabilen bir ruhsal bozukluktur. Bu hastalığı tanımlamak için kullanılan "borderline" terimi, "sınırda, belirsiz" anlamına gelir. Çünkü borderline kişilik bozukluğu ilk tanımlandığında; nevroz ve psikoz denilen iki psikiyatri hastalığı arasındaki sınır olarak düşünülmüştür.
Borderline kişilik bozukluğunun belirtileri nelerdir?
Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler ani ruh hali değişimleri yaşayabilir. Sıklıkla bu hastalığa yakalanan kişiler; yaşamdaki rollerini, gerçek kimliklerini ve yaşamlarının amacını sorgulama düşüncelerine kapılırlar. Bu fikirlerdeki hızlı değişimler; kişinin değer yargılarında ve ilgilerinde de değişimlere yol açmaktadır. Borderline bozukluğu olan hastalar, olay ve durumların değerlendirilmesine çok duyarlıdır. Bu kişilere göre bir olay ya çok iyi ya da çok kötüdür, ortalama değildir. Borderline bozukluğu olan kişiler de sebepsiz yere insanlara yönelik algılarını hızla değiştirebilirler. Bir gün samimi dost olarak gördüğü bir dostunu, ertesi gün düşman olarak görebilir. Bu nedenle insanlarla ikili ilişkisi istikrarsızdır. Ayrıca bu kişiler ikili ilişkilerde güçlü duygular hissedebilir ve abartılı davranışlar sergileyebilir.
Yorumlar
Bu içeriğe daha önce yorum yazılmamış. İlk yorum yazan siz olun!
Yorumlar