Pandemi sürecinde psikolog, psikolojik danışman, psikiyatrist ve tıp hekimlerinin gelişimlerine destek olmak, bilgilerini tazelemek amacıyla başlattığımız atölye çalışmalarına kısa bir ara verdikten sonra yeniden “ULUSLARARARSI PSİKOTERAPİ ZİRVELERİ” ile sizlerleyiz.
Ülkemizde ve ülkemiz dışından ruh sağlığı alanında önde gelen isimleri sizler için davet ederek bir program hazırladık. Bu kapsamda 25 Kasım 2020 Çarşamba günü 20:00 ‘da Prof. Dr. Hanna Nita Scherler tarafından gerçekleşecek “Psikoterapide Gestalt Terapi Yaklaşımı’’ programı için kayıtlarımız programdan 1 gün önce açılacaktır. Kayıtlar kapanmadan yerinizi almayı unutmayın.
(Kontenjan 1000 kişi ile sınırlıdır, dolmadan kaydınızı yaptırmanız önerilir.)
Psikoterapide Geştalt Terapi Yaklaşımı
Gestalt terapisi, insan zihnini, bedenini ve içinde yaşadığı evreni işlemenin bütünsel bir yöntemidir. Kurucuları Fritz Perls, Laura Perls, Paul Goodman ve onların takipçileri de felsefeyi bir yaşam biçimi ve yaşam tarzı olarak kullanırlar. Gestalt, Almanca bir isim olarak şekil, yapı, biçim, bütün, oluşum anlamına gelir; fiil olarak yerleştirme, yapı, biçimlendirme, bütünleştirme ve dönüştürme anlamlarına gelir. Kurucuları, 20. yüzyılın başlarında öne çıkan birçok önemli akımı, bakış açısını ve teoriyi yeni bir şekilde, Gestalt kavramıyla örtüşerek ve tam bir uyum sağlayarak bütünleştirmeye çalışmışlardır. Gestalt açısından insan doğası, ne tek başına hayatta kalabilen ne de başkalarına güvenebilen bir varlıktır. Bir uçtaki ihtiyacı özerklik ve kendisidir ve diğer uçtaki ihtiyacı birbiriyle bağlantı kurmak ve kendisine ait olmayan bir şeye ait olmaktır. Doğal konumu, bu tür bir hayatta kalma ikilemini aşmak ve iki kutupla gelişmek ve birleşmektir.
Varlığının özü, "ben" ve "ben olmayan" arasındaki bağlantıdır. Ego da bu eksende gelişir. Gestalt terapisi, bu tür bir teması önleyebilecek ve önleyebilecek durumlarla uğraşmaya dayanır. İnsan özünde sağlıklı bir insandır ve yaşamı boyunca dengesini korumaya, iyi hissetmeye ve gelişmeye çalışır. Ancak diğer organizmalardan farklı olarak kendi gelişimini de engelleme özelliğine sahiptir. Gestalt teorisine göre zorluk ve rahatsızlık durumu olarak tanımlanır. Bu durumda insanlar sabit, dirençli, katı ve aşırı kontrollüdür ve bu nedenlerden dolayı zorluklarla karşılaşırlar. , İhtiyaçlarını tam olarak karşılayamama. , fiziksel ve zihinsel bütünlüğü bozulmuştur. Sağlık gerçek bir durumdur. Bu durumda kişi kendi iç dünyası ve çevresiyle kolayca iletişim kurabilir, kendi ihtiyaçlarına göre spontane seçimler yapabilir.
Güncel Psikoloji Güncel Eğitimleri, Psikoloji Haberleri, Psikoloji Programları ve Psikoloji Dokümanlarının yayınlandığı Telegram Grubumuza katılmak için Tıklayınız.
Yorumlar