Sancaktepe En Ünlü Psikolog Kadorumuzu incelemek için Tıklayınız.
Dr. Öğr. Üyesi / Klinik Psikolog Kader Bahayi
Psikolog ve Psikiyatrist farkı nedir?
Psikolog 4 yıl süreyle Psikoloji Lisans Eğitimi alarak Psikolog unvanı alır. Psikiyatrist ise 6 yıllık Tıp fakültesi eğitiminden sonra Psikiyatri uzmanlığı eğitimini tamamlayarak unvan kazanır. Psikiyatristler, tıp fakültesi eğitimi aldıkları için ilaçla tedavi yönteminden yararlanabilirler.
Seanslar ne kadar sürer?
Bireysel psikoterapi seansları ortalama 50-60 dk sürer.
Kaç seansta terapi süreci sonlanır?
Terapi süreci ve seans sayısı danışanların bireysel süreçlerine göre , uygulanan ekole ve terapi türüne göre değişkenlik gösterir.
Psikolog İlaç Yazar mı?
İlaç yazma yetkisi tıp eğitimi almış psikiyatri uzmanlarına aittir. Psikologlar çeşitli Psikoterapi tekniklerinden yararlanarak danışanın iyilik halini geliştirmek ve sorunlarının çözümüne yardımcı olmayı amaçlarlar.
Hangi Tür Durumlardaki Kişileri Görüyorsunuz?
Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Anksiyete, Panik Bozukluk, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Bipolar Bozukluk ve Dehb gibi Psikolojik rahatsızlıkları olan danışanlara ek olarak İletişim sorunları yaşayan, ilişkilerini iyileştirmek isteyen ve kendini tanıyıp yaşam kalitesini iyileştirmek isteyen kişiler de terapiye başvurmaktadır.
Seanslar Ne Sıklıkta Yapılır?
Psikoterapi seansları genellikle haftada bir gerçekleştirilir. Danışanın terapi sürecine göre sıklaştırılabilir ya da azaltılabilir.
Danışan gizliliği nasıl korunur?
Psikoterapilerde etik kurallar çerçevesinde danışandan alınan herhangi bir bilginin üçüncü bir kişiyle paylaşılmaması ve danışan mahremiyetinin sağlanması esastır. Buna ek olarak danışanın ya da başka birinin hayati tehlikede olması, taciz/tecavüz ve intihar tehlikesi olması durumunda yetkili kişilere bilgi verilebilir.
Online terapi yapılabilir mi?
Çağın getirdiği teknolojik gelişmeler sayesinde Terapi bireyler için daha ulaşılabilir bir hale gelmiştir. Danışan ve terapistin mekansal olarak bir araya gelemediği ya da tercih edilmediği durumlarda Online Terapi yapma imkanı hem danışana hem de terapiste kolaylık sağlar. Online
terapinin yüzyüze terapilerle fayda konusunda her hangi bir farkı yoktur. Hatta bazı danışanlar için kendi güvenli ortamında terapi yapmak daha tercih edilir olmuştur.
Psikoloğumu seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Psikolog tercihi yaparken eğitimine, yeterliliğine ve deneyimlerine dikkat etmekte yarar var. Bunlara ek olarak tercih edeceğiniz psikoloğun hangi alanda çalıştığı, sizin başvuru nedeninizin çalışma alanına dahil olup olmadığı, eğer bir terapi tercihiniz var ise başvurduğunuz psikoloğun o yöntemi uygulayıp uygulamadığı da önem arz eder.